Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Κατασκευή χαρταετού

http://fos-kastoria.blogspot.gr/2012_02_01_archive.html


Αριθμός παικτών 2+ Ηλικία 5+ 
Εξοπλισμός: Σπάγκος Χώρος: Οπουδήποτε 
Κόλλα
3 ξύλα (80-90 εκ)
Πλαστικό χαρτί (όπως είναι μια χοντρή σακούλα)
Μαχαίρι
Ψαλίδι

Οδηγίες:
1. Κάνουμε τέσσερις εγκοπές σε κάθε πλευρά των ξύλων. 
2. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα δένουμε με το σπάγκο ακριβώς στη μέση (το σκοινί που θα περισσέψει δεν το κόβουμε), στη συνέχεια τα ανοίγουμε και δένουμε τις άκρες σε ίσες αποστάσεις ώστε να φτιαχτεί ο σκελετός. 
3. Μόλις τελειώσουμε τον τοποθετούμε πάνω στο πλαστικό χαρτί το οποίο κόβουμε 3-4 εκατοστά μεγαλύτερο από το σκελετό μας και στα σημεία που έχει τα ξύλα λίγο περισσότερο. 
4. Βάζουμε κόλλα στης άκρες και τις διπλώνουμε πάνω από το σκοινί. 
5. Για να φτιάξουμε την ουρά, δένουμε ένα σπάγκο σε δύο διπλανά ξύλα και ελέγχουμε το σκοινί να είναι αρκετά μακρύ να φτάνει στη μέση του αετού. 
6. Στη συνέχεια δένουμε στο κέντρο αυτού του σκοινιού άλλον ένα σπάγκο (3-4 φορές το μέγεθος του αετού), στον οποίο πάνω δένουμε φούντες από το πλαστικό χαρτί (περίπου κάθε 20 εκ). 
7.  Ανοίγουμε μια πολύ μικρή τρύπα στο κέντρο του αετού και περνάμε το σκοινί που είχε περισσέψει στην αρχή, που δέναμε τα τρία ξύλα του αετού μας. 
8. Δένουμε στα δύο πάνω ξύλα ένα κομμάτι σπάγκο, όπως κάναμε και για την ουρά, προσέχοντας πάλι να φτάνει μέχρι το κέντρο του αετού μας και στη συνέχεια το δένουμε με αυτό που περάσαμε από την τρύπα, ελέγχοντας ότι φτάνει και στις τρεις μεριές. 
Κάπως έτσι ο χαρταετός μας είναι έτοιμος.