Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μην ταΐζετε τις μαϊμούδες


http://www.bettersoccercoaching.com/soccer-drills-and-skills/ball-control-and-footwork/zoo-soccer-game-to-improve-first-touch-and-ball-control-skills/

Αριθμός παικτών 12+ Ηλικία 8+
Εξοπλισμός: 6 μπάλες ποδοσφαίρου, Χώρος: Γήπεδο ποδοσφαίρου
12 κώνους οριοθέτησης 
Σκοπός: Να ταϊστούν οι μαϊμούδες ή μήπως όχι?
Οδηγίες: Οι 2 μαϊμούδες τοποθετούνται μέσα στο κλουβί (εσωτερικός κύκλος) και φυλάσσονται από   4 φρουρούς, που ξεκινάνε στον ζωολογικό κήπο (εξωτερικός κύκλος). Έξη   επισκέπτες ξεκινάνε στους κώνους περιμετρικά του ζωολογικού κήπου, με μία μπάλα ο κάθε ένας. Οι επισκέπτες προσπαθούν να ταΐσουν τις μαϊμούδες πασάροντας τους την μπάλα. Οι μαϊμούδες θα πρέπει να κάνουν κοντρόλ και να πασάρουν πάλι την μπάλα για να μετρήσει ένας πόντος. Οι φύλακες προσπαθούν να σταματήσουν την μπάλα. Οι μαϊμούδες δεν μπορούν να βγουν από το κλουβί τους, όπως και οι φύλακες και οι επισκέπτες δεν μπορούν να μπουν σε αυτό ή να φύγουν από τον ζωολογικό κήπο. Παίξτε για μερικά λεπτά και νικητές είναι αυτοί που θα μαζέψουν περισσότερους πόντους.
Παραλλαγές: Για να δυσκολέψουμε κι άλλο το παιχνίδι μπορούν οι επισκέπτες να αλλάζουν πάσες και να κινούνται έξω από τους κώνους για να μπερδέψουν τους φύλακες.

Πηγή