Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η συμμορία των τριών

https://www.reference.com/hobbies-games/popular-blindfold-games-322b203b8bc77764


Αριθμός παικτών 6+ Ηλικία 10+
Εξοπλισμός: Μάσκες για να καλύψουν μάτια Χώρος: Οπουδήποτε 
Σκοπός: Να βρεις τον θησαυρό
Οδηγίες:
     Χωρίζουμε σε τριάδες. Υπάρχει ένας κοινός "θησαυρός" για όλες τις ομάδες σε μια περιοχή που ανάλογα την ηλικία των συμμετεχόντων υπάρχουν από πιο εύκολα μέχρι και πολύ δύσκολα εμπόδια. 
     Ένας λοιπόν παίκτης (παίκτης 1) από την κάθε τριάδα με κλειστά μάτια θα προσπαθεί να κινηθεί στο χώρο και να βρει τον "θησαυρό". Ένα άλλο μέλος της ομάδας (παίκτης 2) θα του δίνει οδηγίες για το που να πάει, αλλά, θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στο χώρο που κινείτε ο συμπαίκτης του και να μην βλέπει τι κάνει. Το τρίτο μέλος της ομάδας (παίκτης 3) θα είναι αυτό που θα βλέπει τον χώρο και θα κατευθύνει αυτόν που δεν βλέπει να περάσει από τα εμπόδια και να φτάσει στο "θησαυρό", αλλά, αυτός δεν θα μπορεί να μιλάει. 
     Ο παίκτης 3 λοιπόν, θα δείχνει με κινήσεις στον παίχτη 2  τι πρέπει να κάνει ο παίκτης 1, ο παίκτης 2 σύμφωνα με το τι του δείχνει ο παίκτης 3 φωνάζει στον παίκτη 1 και ο παίκτης 1 θα πρέπει να αναγνωρίσει πια από όλες αυτές τις φωνές που ακούγονται είναι του συμπαίκτη του και να ακολουθήσει τις οδηγίες του. 
     Η ομάδα που θα βρει πρώτη τον "θησαυρό" είναι η νικήτρια. 
Παραλλαγές: Μπορούμε να ορίσουμε ή διαφορετική εκκίνηση για κάθε ομάδα ή διαφορετικό τερματισμό.